Sinds februari 2018 zijn we begonnen met het gebruiken van de Toplogger-app. In deze app (ook een website) kun je bijhouden welke boulders je hebt gedaan. Dit kun je prive houden of openbaar zetten. In dat laatste geval verschijn je in de ranking van meest geklommen boulders en moeilijkst geklommen boulders. Op die manier kun je jouw prestaties meten met anderen. Met het gebruik van deze app kun je onze boulderbouwers helpen. Hoe je dit kunt doen en wat de slimste manier is om te starten met deze app leggen we je hier uit.

Toplogger in het kort
De basis van Toplogger is een kaart of lijstweergave  van alle boulders in de hal (je kunt rechts bovenin je scherm switchen). Je ziet de kleur en het nummer van de boulder en de gradatie die door gebruikers gegeven is (bijv. 5a).
Klik je op een boulder dan kun je aangeven of je deze geklommen hebt in je eerste poging (flash) of in meerdere pogingen (top). Je kunt de boulder sterren geven; 1 ster voor een kei-lelijke boulder, 5 sterren voor een kei-mooie boulder. Tot slot kun je je mening geven over de moelijkheidsgraad door te slepen van 3a tot 9b. Die moeilijkheidsgraad wordt dan weer gebruikt voor het puntenklassement (ga dit niet zitten saboteren svp). Hebben 5 boulderaars een mening gegeven over de moeilijkheidsgraad dan veranderd de rode cirkel om de boulder in een oranje. Hebben 10 boulderaars een mening gegeven over de boulder dan wordt de cirkel groen.

Hoe je ons helpt met het invullen van Toplogger
Toplogger is niet alleen leuk voor jou, maar ook voor ons. Het geven van sterren en een moelijkheidsgraad aan de boulder laat ons zien of we boulders hebben gebouwd jullie mooi vinden en het geeft een overzicht van de verdeling van moeilijkheidsgraden in de hal en in kleuren-circuits. Zitten er naar jouw mening veel meer 6b’s dan 6a’s in het rode 6a/6b circuit? Dan kunnen wij daar op de wekelijkse #versevrijdag rekening mee houden. Het kunnen straffen van boulderbouwers die één-sterren boulders hebben gebouwd is ook een mooie bijkomstigheid 😉 Kortom, meer kennis over de boulders in de hal is beter.

Start nu! Maar hoe?
In onze ogen zijn er twee manieren om met Toplogger te beginnen.

De makkelijke weg
In een maandje of drie zijn alle boulders in de hal vervangen. Je kunt dus heel makkelijk met toplogger beginnen door alleen van de nieuwste boulders bij te houden wat je hebt geklommen. Doe je dit met een openbaar profiel dan sta je laag in de rankings, maar ja… boeiend. Over drie maanden is je Toplogger netjes gevuld zonder veel moeite.

De fitboy/girl weg
Je wilt Toplogger gebruiken en meteen vullen! Maar welke boulders heb je de laatste tijd geklommen? Er zit maar één ding op. Circuit-training. In de aankomende dagen/weken ga je alle boulders nog een keer klimmen. Plan een paar sessies waarin je zoveel mogelijk makkelijke circuits in één keer klimt (bijvoorbeeld geel, roze en oranje in één avond). En plan een paar sessies waarna je na opwarmen circuits klimt waar je moeite meer hebt. Een flash kan je niet meer claimen, maar je vult Toplogger wel razendsnel met tops, sterren en waarderingen. Hoe hoog sta jij na en aantal bouldersessies in de rankings?

Tot slot horen we graag jouw mening over de app
Toplogger is nieuw en Toplogger is gebouwd voor hallen die iedere week een heel circuit van één kleur vervangen ipv per wanddeel. Dat betekent dat er dingen beter kunnen en daar kom jij als gebruiker vast achter. Mail je opmerkingen over het gebruik van deze app naar info@keiboulderhal.nl of deel je mening via onze Facebook pagina.

toplogger