Beginnen met boulderen

Beginnen met boulderen is (voor iedereen van 13 jaar en ouder) super makkelijk. Reserveer voor 1,5 uur. Neem je sportieve outfit mee (lange broek is een aanrader) en schone sportschoenen (geen buitenschoenen, liefst met lichte zool), dan kun je na een korte uitleg van ons personeel zo aan de slag. Klimschoenen zijn te huur voor €3,50. Speciaal voor beginners hebben wij zo’n 20 gele boulderroutes op het makkelijkste niveau. Deze zijn voor iedereen te doen!

In verband met de coronamaatregelen geven we op dit moment geen introductielessen.
We geven ook wekelijks introductielessen waarin we in 30 minuten een uitleg geven met klim- en val-technieken. Je betaald hiervoor alleen de entree en mag na de les zelfstandig door boulderen in het gereserveerde tijdsvak.

Reserveren via Toplogger is verplicht.
Volwassenen (13+) op dinsdagavond van 19:30 tot 20:00. (Zelfstandig boulderen tot 21:30).
Ouder/kind ( 9 t/m 12 jaar) op zaterdagmiddag van 15:30 tot 16:00. (Zelfstandig boulderen onder toezicht ouder tot 16:30).

Wil je meer weten over boulderen voor jeugd van 9 t/m 12 jaar? Klik dan hier.

Wat zijn de regels bij het boulderen?

Boulderroutes op kleur
In Kei Boulderhal vind je zo’n 200 boulderroutes in 10 verschillende kleuren. De boulders van dezelfde kleur zijn ongeveer even moeilijk. Een boulderroute is met één kleur grepen gebouwd. Het is de bedoeling dat je alleen deze grepen gebruikt bij het klimmen van de route. Je mag ook de wand gebruiken om bijvoorbeeld even een tussenstapje op wrijving te maken.

Gele kaartjes onder de startgrepen
Iedere boulder begint op één of twee handgrepen. Deze startgrepen zijn gemarkeerd met gele streepjes. Je moet met je handen op deze gemarkeerde grepen (of greep) starten. Vervolgens stap je met beide voeten van de grond. Hierna start je met het klimmen van de boulder. Je mag dus geen sprongstart maken, tenzij anders staat aangegeven.

Blauwe kaartjes onder de eindgrepen
Onder de laatste greep van de boulderroute zit een blauw kaartje. Deze greep moet je met twee handen twee seconden aanraken en/of vasthouden. Is dat gelukt? Dan heb je de boulder getopt!

Afspringen en vallen
Afspringen en vallen gebeurd constant bij het boulderen. Zorg dat je de juiste techniek beheerst. Lees hier meer.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Vanwege de lockdown zijn wij vanaf dinsdag 15 december t/m 9 februari gesloten. Lees hier meer.