22 November opent Kei Boulderhal zijn deuren op de Wagenwerkplaats in Amersfoort. In Kei Boulderhal kan geboulderd worden. Boulderen is een discipline van het sportklimmen waarbij korte routes geklommen worden van 4 meter hoog.
Voor de veiligheid ligt er een dikke valmat op de grond. Boulderen is een sport waarmee je het hele lichaam traint en die voor iedereen van 8 tot 88 te beoefenen is. Door een ruim en wisselend aanbod van boulderroutes kan iedereen op zijn eigen niveau klimmen en is er altijd een nieuwe uitdaging.

Het Engelse woord boulder komt oorspronkelijk van ‘kei’ of ‘rots’. Boulderen is het beklimmen van rotsblokken. Dit kan buiten in de natuur, maar ook indoor op kunstmatige rotsen. In Nederland zijn er meer dan 40 klimfaciliteiten met houten wanden waarop klimgrepen bevestigd zijn. Je kunt er routeklimmen of boulderen. De afgelopen 2 jaar opende al meer dan 6 nieuwe boulderhallen hun deuren. Boulderen is booming!

De intitiatiefnemers van Kei Boulderhal zijn Sven Verhoeven uit Amsterdam en Joost Hofman uit Amersfoort. Joost vond het tijd dat er eindelijk een klimfaciliteit in Amersfoort kwam. Van jongs af aan wilde hij de sport beoefenen, maar in Amersfoort waren hier geen mogelijkheden voor. Terwijl alle grote steden inmiddels één of meerdere klimcentra hebben bleef Amersfoort hierin achter. Joost en Sven bundelden hun kennis en ervaring over de klimsport en werkten toe naar het openen van een eigen boulderhal in de Keistad. Nu is het dan zover. In november kan er eindelijk geklommen worden in Amersfoort. De beide mannen hebben werkervaring opgedaan in verschillende klimcentra en zijn zelf fervente boulderaars. Sven is daarnaast in opleiding tot hoofdroutebouwer van de internationale sportklimfederatie IFSC. Zijn broer Jorg Verhoeven klimt internationale wedstrijden over de hele wereld.

20140820-KEI-zw

Kei Boulderhal heeft ca. 600m2 grondoppervlak. Door een slimme indeling met een dubbele boulderverdieping en een mat op de gehele begane grond wordt er bijna 400m2 klimwandoppervlak gecreëerd. Voor het boulderroutes bouwen zullen veel opzet-modules gebruikt gaan worden die voor extra variatie in de routes zorgen. Om dit optimaal te kunnen benutten zullen er boulders vervangen worden per wanddeel. Zo zijn er iedere week nieuwe boulders op alle niveaus.

Het doel van Kei is om een tweede huiskamer te zijn voor beginnende en ervaren boulderaars. Daarin speelt klantvriendelijkheid een belangrijke rol. In de hal komt een gezellige bar met uitzicht op het bouldergedeelte. Naast het vrij boulderen en de cursussen en trainingen, zal er ook plaats zijn voor bedrijfsuitjes en kinderfeestjes. Deze zullen zoveel mogelijk buiten de reguliere openingstijden plaatsvinden.

De locatie van Kei Boulderhal ligt op 6 minuten loopafstand van station Amersfoort en is in 10 minuten met de auto te bereiken vanaf zowel de A1 en A28. De Wagenwerkplaats is een voormalige werkplaats van de Nederlandse Spoorwegen. Het terrein staat inmiddels voor een deel op de monumentenlijst. Het is een van de verborgen pareltjes van Amersfoort.

Wil je op de hoogte blijven van de vorderingen van de bouw? Volg Kei Boulderhal dan op Facebook.