Vorige week is bekend gemaakt dat sportscholen mogelijk vanaf 1 juli weer open mogen (nieuwsbericht NOS). Uitsluitsel hierover zal op 24 juni gegeven worden en hangt af van de ontwikkelingen omtrent het coronavirus.

Hoe werkt het als ik vanaf 1 juli wil komen boulderen?
Daar hebben we helaas nog geen duidelijkheid over omdat het voorgestelde protocol vanuit de klimbranche nog geen officiële goedkeuring heeft. Ook eventuele voorwaarden voor opening van de sportbranche vanuit de regering zijn nog niet bekend.

Onze bar eerder dan 1 juli openen is niet mogelijk
We hebben de afgelopen week onderzocht of het mogelijk was om onze bar wel te openen om jullie alvast weer te kunnen verwelkomen. Daar leek in eerste instantie ruimte voor na de eerste berichtgeving over de nieuwe maatregelen waarin horeca weer open mocht, maar deze ruimte geeft de uitgebreidere noodverordening helaas niet aan horeca bij binnensport accomodaties.

Waar kun je wel klimmen en boulderen?
Op deklim.site kun je in verschillende artikelen lezen hoe we de afgelopen maanden met de branche hebben geprobeerd eerder open te gaan. Je vindt er ook een overzicht van plekken waar je op dit moment wel kunt klimmen. Bijzonder: In Zwolle heeft de lokale veiligheidsregio besloten dat de klim- en boulderhal daar onder ‘leisure’ vallen in plaats van sport. Boulderhal Roest en klimcentrum Yosemite zijn daarom op 1 juni weer open gegaan…