Trainen op het campus board

Trainen op het campus board is niet aan te raden voor beginners of voor kinderen onder de 18 jaar. De specifieke kracht die je met het campus board traint is niet noodzakelijk als je net begint met klimmen. Daarnaast loopt je met campussen snel blessures op. Wanneer wordt je wel beter van campussen? Wanneer je uitgegroeid bent en het idee hebt dat een tekort aan (vinger)kracht je belemmerd om een hoger niveau te gaan klimmen. Voorwaarde is dat je je goed op kunt trekken en heel rustig van het ene naar het andere latje kunt komen. Wanneer je te hard aankomt op de volgende campus-lat is de impact te hoog en is de kans groot dat er blessures ontstaan.

Campussen is een geweldige manier van trainen maar ook zeer blessuregevoelig

Basishouding en regels
Bij campussen is je basishouding belangrijk. Houd je schouders laag en zorg dat je armen nooit helemaal gestrekt zijn. Lukt dit niet? Dan is je oefening te moeilijk of je bent te moe. Pas je oefening aan of stop met campussen. Probeer nooit te campussen aan het einde van een vermoeiende klimsessie, maar ga ook nooit on-opgewarmd aan het campusboard hangen! Zorg dat je de campuslatten met een open hand vasthoud. Ga niet crimpen.

Bekijk deze video

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Kom je boulderen? Reserveren is verplicht zodat we 1,5 meter afstand te kunnen bewaren. Onze horeca is momenteel gesloten. Reserveer nu!